کد خبر: 6901
سرویس: سلامت
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۶
ادویه‌جات تند

ادویه‌جات در نگاه اول موادی کم‌اثر به نظر می‌رسند. اما این مواد هم خاصیت‌های مثبت و مهم خود را دارند. در این مطلب در مورد تاثیر ادویه‌جات تند به‌ویژه فلفل بر طول عمر با شما سخن خواهیم گفت.

اگر از شما سوال شود که ادویه‌جات چه هستند و چه تاثیری بر بدن ما دارند، شاید پاسخ بیشتر افراد این باشد که ادویه‌جات به غذاها طعم می‌دهند و طعم ساده یک غذا را به یک غذای هیجان‌انگیز بدل می‌کنند اما متاسفانه بیشتر ما از خواص اعجاب‌انگیز این مواد خوراکی بی‌اطلاع هستیم. بیشتر ادویه‌جات دارای خواص آنتی‌اکسیدان (ضدسرطان) هستند. زردچوبه، فلفل، زیره، زعفران، سبزی‌های خشک معطر، زنجبیل، جوز، کاری و غیره ادویه‌جاتی‌اند که علاوه بر خوشمزه کردن غذا در هضم و تسریع متابولیسم بدن موثر و سودمند هستند.

تحقیقات انجام شده روی رژیم غذایی ۴۸۵ هزار نفر نشان می‌دهد که خوردن غذاهای تند موجب طول عمر می‌شود و خطر مرگ را از آدمی دور می‌کند. داوطلبان شرکت‌کننده در این تحقیق علمی بین ۳۰ تا ۷۹ سال سن داشتند. شرکت‌کنندگان در این پژوهش بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ میلادی در کشور چین ثبت‌ نام کردند. محققان این افراد را برای ۷ سال تحت ‌نظر داشتند و طی این ۷ سال فقط ۲۰,۲۲۴ مرگ گزارش شد. این پژوهش که یک تحقیق علمی و استاندارد بود با کنترل عوامل دخیل در طول عمر مانند سوابق پزشکی خانوادگی، سن، جنسیت، تحصیلات، بیماری دیابت، سیگار کشیدن و بسیاری دیگر از متغیرها انجام شد تا نتایج حاصله به میزان زیادی قابل استناد و قابل ارجاع باشند. افراد موظف بودند رژیم غذایی، مصرف ادویه‌جات و مصرف فلفل (به صورت تازه، خشک شده، محلول در روغن و یا سس) و مصرف هر گونه گوشت و سبزیجات را ثبت و به تیم تحقیقاتی اعلام کنند.

نتایج این پژوهش نشان داد افرادی که غذاهای تند مصرف می‌کنند، به‌خصوص افرادی که در رژیم غذایی‌شان در هفته حداقل یک‌بار فلفل قرمز (چیلی) مصرف می‌کنند، ۱۰ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ هستند. افرادی که ۶ تا ۷ بار در هفته غذای تند مصرف می‌کنند ۱۴ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ هستند. تحقیقات همچنین نشان داد افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروق کرنری، بیماری‌های تنفسی و سرطان در رژیم غذایی خود کمتر از فلفل استفاده می‌کردند. گرچه به طور قطع در این مورد نمی‌توان اظهار نظر کرد اما تحقیقات روی مواد فلفل تند نشان داده که فلفل دارای کپسایسین (capsaicin) و این ماده سرشار از آنتی‌اکسیدان و مواد ضدالتهاب است .

لئو کیوآی (Lu Qi) نویسنده این مقاله تحقیقی و همچنین استاد دانشگاه سلامت عمومی هاروارد (Harvard School of Public Health) در این‌باره می‌گوید: «ما اطلاعاتی درباره اثر سودمند مواد غذایی تند و فلفلی روی حیات حیوانات داریم و به تعداد بسیار کمی نیز این مطالعات روی انسان انجام شده است». او در ادامه می‌افزاید: «کپسایسین و سایر ترکیبات فلفل‌های تند دارای خاصیت ضدالتهاب هستند، متابولیسم بدن را بهبود می‌بخشند، در شکستن و هضم چربی‌های بدن موثر و مفید هستند، اثر مثبت و موثری بر باکتری‌های روده دارند و در تنظیم وزن و تناسب اندام موثرند». کیوآی همچنین می‌افزاید: «برای اثبات اثر موثر غذاهای تند بر طول عمر آدمی نیاز به تحقیقات بیشتر به‌خصوص روی جمعیت‌های دیگر جوامع احساس می‌شود».

همان‌طور که گفته شد مصرف فلفل و گنجاندن آن در رژیم غذایی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مهلک و خطرناک را کاهش می‌دهد. در ادامه این تحقیق آمده که اثر استفاده از فلفل تازه از فلفل خشک بسیار بیشتر است. دکتر لئو کیوآی می‌گوید: «مصرف متعادل و روتین فلفل یک تا ۲ بار یا ۳ تا ۵ بار در هفته (بستگی به ذائقه افراد دارد) می‌تواند تا حدود زیادی خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی، قلبی و سرطان را کاهش دهد، اما تاکید می‌شود که در خوردن این ماده غذایی ارزشمند تعادل رعایت شود و از مصرف بیش از اندازه آن جدا خودداری شود»

منبع:ویدئوآل

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =