دکتر فرشید عابدی با اشاره به اینکه افراد سالمند ۶۵ سال به بالا، کودکان زیر ۶ سال، مادران باردار، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، ریوی، دیابت و پیوندی، سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به سایرین دارند، گفت: بیمارانی که شیمی درمانی می شوند و داروهای کورتون دریافت می کنند نیز در معرض ابتلای بیشتری به بیماریهای عفونی هستند و لازم است که واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان کرد: در سیستم نظام سلامت تیم درمان که با مردم سروکار دارند باید این واکسن را دریافت کنند علاوه براین دندانپزشکان به دلیل نزدیک بودن با ترشحات فرد بیمار بهتر است واکسن آنفولانزا را دریافت کنند تا زمینه ابتلا به بیماریهای عفونی در آنها کاهش یابد.
وی اظهار کرد: استفاده از ماسک برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و آنفولانزا موثر است علاوه براین مردم باید وجه افتراق این دو بیماری را تشخیص دهد تا با بروز علایم بیماری، استرس کرونا را به خود راه ندهند و راهکار درمانی مناسبی نیز توسط پزشکان دریافت کنند.
به گزارش وبدا، دکتر عابدی با اشاره به اینکه اگر مردم استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی را در سبک زندگی خود قرار دهند مبتلا به بیماری کرونا و آنفولانزا نخواهند شد، خاطر نشان کرد: آنفولانزا و کرونا دو بیماری عفونی هستند که سیستم تنفسی بدن را درگیر می کنند و در بسیاری از علایم نیز شبیه به هم هستند از همین رو مردم باید اطلاعات دقیق بیماری را به پزشک معالج ارائه دهند تا راهکار درمانی مناسب نیز برای آنها انتخاب شود.
استاد گروه بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تب در آنفولانزا بسیار بالاست اما در کرونا به بالای ۳۹ درجه نمی رسد، عنوان کرد: در آنفولانزا بیمار دچار لرز ناگهانی می شود اما در کرونا بیمار به دلیل تب و ضعف عمومی بدن احساس سرما می کند، علاوه براین دردهای عضلانی و استخوانی در آنفلوانزا تشدید می شود اما در کرونا درد عضلانی و استخوانی میزان و شدت کمتری دارد.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه علایم درگیری دستگاه تنفسی فوقانی در آنفولانزا کمتر از کرونا است و آب ریزش و گلو درد کمتری را بیمار حس می کند، اظهار کرد: درگیری سر به شکل سردرد در کرونا مکانیزم خاصی دارد اما در آنفولانزا بیشتر سردردهای سینوزیتی را بیمار تجربه می کند.
دکتر عابدی با اشاره به اینکه در هر دو بیماری آنفولانزا و کرونا سرفه خشک، دفع خلط، درد قفسه صدری، درد در هنگام تنفس دیده می شود، عنوان کرد: همزمانی بیماری کرونا و آنفولانزا باعث سوار شدن عفونت باکتریال بر روی عفونت ویروسی می شود علاوه براین درگیری گوارش در آنفلوانزا کمتر و در کرونا بیشتر به شکل دل درد، اسهال و تهوع دیده می شود.
منبع: سایت وزارت بهداشت