تیمی از پژوهشگران متشکل از ۳۴ دانشمند بریتانیایی دریافتند افراد مبتلا به آلرژی کمتر به ویروس کرونا مبتلا میشوند. یکی از یافتههای جالب تیم پژوهشی فوق، این بود که افزایش سن، جنسیت و یا داشتن بیماریهای زمینهای خطر ابتلا به عفونت را افزایش نمیدهد.
البته باید توجه داشت در اینجا منظور، احتمال ابتلا به کووید ۱۹ است نه عوارض ناشی از آن که در افراد دارای بیماریهای زمینهای بسیار شدیدتر است. بر این اساس مشخص شد شرایط مرتبط با بیماریهای حساسیتی مانند تب یونجه و اگزما، که توسط آلرژنها ایجاد میشوند، با ۲۳ درصد خطر کمتر ابتلا به عفونت کرونا مرتبط هستند.این پژوهش همچنین نشان میدهد افراد مبتلا به بیماری آتوپیک و آسم ۳۸ درصد کمتر در طول این بیماری همه گیر به ویروس آلوده شدند. این یافتهها حتی پس از اینکه دانشمندان استفاده از داروهای استنشاقی استروئیدی را در نظر گرفتند نیز ثابت ماند.
به گفته پروفسور آدریان مارتینو از دانشگاه کوئین مری و سرپرست این تیم تحقیقاتی، کسانی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی برای کاهش واکنشهای بیش فعال سیستم ایمنی (یکی از علل آلرژی) استفاده میکردند، ۵۳ درصد کمتر در معرض ابتلا به کووید بودند. به گزارش سیناپرس، با این حال، محققان میگویند که پدیده فوق میتواند به این دلیل باشد که بسیاری از افراد دچار نقص ایمنی به طور طبیعی کمتر از خانه خارج میشوند. محققان همچنین دریافتند افراد زردپوست دو برابر بیشتر از سفیدپوستان احتمال ابتلا به کووید را دارند.
این مطالعه همچنین نشان میدهد که چاقی، زندگی در خانوادههای پر جمعیت، معاشرت با افراد خارج از دایره خانواده و کار در شغلی غیر از مراقبتهای بهداشتی یا خدمات اجتماعی، خطر ابتلا به ویروس کرونا را در افراد افزایش میدهد.در این میان باید توجه داشت عواملی که افراد را در معرض خطر ابتلا به ویروس قرار میدهد همیشه با عواملی که میتواند فرد را تحت مراقبتهای ویژه قرار داده یا باعث عفونت کشنده شود، یکسان نیست.
این مطالعه در فاصله سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ انجام شده و پژوهشگران از افراد مشارکت کننده خواستند تا اطلاعاتی در مورد سن، شغل، سبک زندگی، شرایط خانه، وزن، قد، شرایط پزشکی، استفاده از داروها، تاریخچه واکسیناسیون، رژیم غذایی و مصرف مکملهای خود را گزارش کنند. نتایج نشان میدهد که تقریباً سه درصد از این افراد در طول دوره آزمایش، به کرونا مبتلا شدند. شرح کامل این پژوهش و یافتههای به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Thorax منتشر شده است.