کد خبر: 4549
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸
  • خبرنگار: روابط عمومی
  • چاپ
شصتمین سالگرد تاسیس کانون صنعت نفت تهران

آیین بزرگداشت شصتمین سالگرد تاسیس کانون صنعت نفت ایران در شامگاه آغازین روز آذرماه به همت کانون مرکزی صنعت نفت برگزار شد.

آیین بزرگداشت شصتمین سالگرد تاسیس کانون صنعت نفت ایران در شامگاه آغازین روز آذرماه به همت کانون مرکزی صنعت نفت برگزار شد. در این مراسم که با حضور ابراهیم معنوی رییس روابط‌عمومی صندوق‌های بازنشستگی، تنی چند از کارشناسان موزه نفت، اعضای هیات مدیره کانون ایران، روسای نمایندگی‌های تهران و کانون شهر ری و 700 تن از بازنشستگان عضو کانون صنعت نفت ایران به همراه خانواده‌هایشان برگزار شد، از نخستین بنیانگذاران کانون صنعت نفت ایران و چند تن از اعضای معمر این کانون تقدیر به عمل آمد.

مهدی فقاهتی رییس هیات‌مدیره کانون و عضو هیات‌رییسه صندوق‌ها در سخنانی به ذکر تاریخچه صندوق‌ها و کانون پرداخت و با اشاره به ایجاد صندوق بازنشستگی در سال 1308، تصویب اولین مصوبه شورای عالی نفت در ارتباط با تاسیس صندوق بازنشستگی در مجموعه صنعت نفت در سال 1332 و صدور نخستین آیین‌نامه مربوط به صندوق بازنشستگی و مقررات مربوط در سال 1344 و تاسیس کانون در آبان ماه سال 1336 ، از بنیانگذاران نخستین آن مرحومان نصرا... میرزا طاهرمستوفی، تقی امیر برخوردار، محمود یاور، یدا... اسفندیاری، لوکاس لوکاسیان، گریگوری لوکاسیان، علی‌اکبر خوشنویس، مهدی مستوفی و محمدحسین نوایی شیرازی یاد کرد.

در ادامه مراسم آقای رنجبرزاده مسوول طرح و برنامه موزه‌های صنعت نفت به نمایندگی از دکتر نعمت‌اللهی در خصوص آشنایی پیشکسوتان با اهداف موزه‌های صنعت نفت سخنانی ایراد کرد.

به گفته رنجبرزاده تصمیم نهایی تاسیس موزه صنعت نفت در دی ماه سال 93 گرفته شد و آقای اکبر نعمت‌اللهی مدیرکل روابط‌عمومی صنعت، مسوولیت راه‌اندازی آن را برعهده گرفت. از ابتدای تاسیس موزه نفت مراکز مختلفی پیشنهاد شد تا تاسیسات و اماکن قدیمی صنعت شناسایی و اشیا و اسناد جمع‌آوری شود تا در اختیار پژوهشگران و محققان قرار گیرد و تا امروز حدود 26-7 عنوان از اماکن و تاسیسات قدیمی صنعت نفت در فهرست موزه‌ها قرار گرفته است. سال گذشته اولین موزه صنعت نفت با عنوان قدیمی‌ترین پمپ بنزین از سری پمپ بنزین‌هایی که شرکت «بی. پی» در ایران راه‌اندازی کرد در شهر آبادان به موزه صنعت نفت تبدیل شد و امسال سه موزه دیگر به جمع موزه‌ها افزوده می‌شود. رنجبرزاده ابراز امیدواری کرد که بازنشستگان به عنوان سرمایه صنعت با یاری خود بر غنای موزه‌ها بیفزایند. وی در خصوص افزایش موزه‌ها تا پایان سال گفت: در تلاشیم موزه آموزشگاه فنی حرفه‌ای آبادان و موزه نفت کرمان مربوط به ساختمان کنسولگری قدیمی منطقه منازل قدیمی پخش کرمان و موزه پمپ بنزین دروازه دولت تهران که از بناهای قدیمی صنعت نفت است تا پایان سال افتتاح و به روی هموطنان به ویژه خانواده بزرگ صنعت نفت گشوده شود.

وی با ابراز خشنودی از حضور در جمع بازنشستگان گفت: خوشحالیم که امروز از نزدیک با بازنشستگان در ارتباطیم و خطاب به آن‌ها می‌گوییم شما در حقیقت سرمایه‌های زنده تاریخ نفت هستید از این رو از شما می‌خواهیم خاطرات خود را با ما درمیان بگذارید و در صورت در اختیار داشتن اشیا یا اسنادی از صنعت، با اهدای آن به موزه آن را به نام خود ثبت کنید.

رنجبرزاده در ادامه گفت: حدود یک میلیون سند باارزش از سراسر کشور در مرکز اسناد صنعت نفت جمع‌آوری شده که در حال پاکسازی و گندزدایی است و می‌تواند هم به صورت مجازی و هم فیزیکی در اختیار علاقه‌مندان قرار گیرد. این مرکز در پژوهشگاه قدیم صنعت نفت در ری مستقر است. تاکنون 12 مرکز از تاسیسات و اماکن صنعت به ثبت ملی رسیده و حدود 22 عنوان هم در حال پیگیری و تشکیل پرونده برای ثبت در سازمان میراث فرهنگی است. آخرین مکان در نظر گرفته شده نیز سکوی دریایی بهرگانسر است که اخیرا به دلیل خارج شدن از سرویس در اختیار موزه نفت قرار گرفته و امید است که بتوانیم این آثار را ثبت و با حمایت شما و وزیر بازسازی کنیم و به روی علاقه‌مندان بگشاییم.

وی در پایان گفت: بخش مهمی از کار ما تدوین تاریخ شفاهی نفت است و تاکنون حدود 800 نفر از پیشکسوتان صنعت با ما ارتباط برقرار کرده‌اند و مصاحبه‌هایی با آن‌ها انجام گرفته است. کتاب تاریخ شفاهی آقای معین‌فر نیز در حال چاپ بوده و خاطرات مربوط به وزرای دیگر هم به همین ترتیب در دست انجام است.

وی باردیگر با اشاره به ضرورت همکاری بازنشستگان در احیا و ساماندهی موزه‎‌های نفت و قدردانی از روسای کانون‌ها در آگاهی‌بخشی به بازنشستگان، گفت: دست ما هنوز خالی است و موزه‌ها غنی نمی‌شود مگر با همکاری شما عزیزان.

در این مراسم از یکی از بازماندگان اولین موسس کانون، خانم هما مستوفی فرزند مرحوم مهدی مستوفی و تنی چند از بازنشستگان معمر عضو کانون آقایان مرتضی باغ‌به، رضا پارسایی، عبدالکریم منافی، اصغر بختیار، سیدهاشم عادل‌زاده، حسن نظریان آزاد، عبدالحسن مکی‌پور، هوشنگ مطلوبی، محمدعلی قلندران، احمد حقیقی تهرانی، قباد رفیع‌دشتی و میرزاده حسینی، اعضای فعال کانون ایران و محمد سوری قهرمان تیم ملی و نایب‌قهرمان وزنه‌برداری جهان تقدیر به عمل آمد. در پایان مراسم نیز به سه تن از اعضای کانون که تاریخ تولد آن‌ها همزمان با تاسیس کانون تهران بود جوایزی اهدا شد.

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =