کد خبر: 8693
سرویس: جامعه
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۷
آبله میمونی

معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: رعایت توصیه‌های بهداشتی مهمترین راه برای مقابله با آبله میمونی است.

 دکتر کمال حیدری با شرکت در برنامه رادیو ایران در خصوص مشاهده آبله میمونی در کشور و حال فرد مبتلا افزود: الحمدلله خوب هستند و مشکلی نیست این هموطن عزیز ساکن اهواز هستند و این خانم از طریق همسر خودشان که ساکن کانادا بودند و به ایران مراجعت کردند مبتلا شدند این بیماری در تماس بسیار نزدیک و مستقیم انتقال پیدا می‌کند خوشبختانه برخلاف اینکه ما الان در ایام کرونا این ذهنیت شده که بیماری‌ها خیلی سریع به هم انتقال پیدا می‌کند مانند بیماری تنفسی کرونا، آبله میمونی با تماس خیلی نزدیک و مستقیم انتقال پیدا می‌کند و پدیده بیماری به این صورت است که با تاول‌ها یا دانه‌هایی که روی بدن مانند دست و پا و اندام و صورت ایجاد می‌شود و بصورت پراکنده تاول‌های ریز می‌زند، فرد بیما مورد اشاره با این علائم خدمت همکاران ما مراجعه کرد و او را برای آزمایش ارجاع دادند، زیرا مشکوک به بیماری آبله میمونی بود.

دکتر حیدری گفت: این بیماری با حداقل ۱۵ بیماری دیگر شبیه است و باید تشخیص آزمایشگاهی صورت بگیرد تا مشخص شود و در آزمایش‌های اولیه مشخص شد و برای تائید نهایی به آزمایشگاه مرجع کشوری پاستور انتقال داده شد و تأیید شد که ایشان این بیماری را گرفتند و الحمدلله همان لحظه اول همکاران ما آموزش‌هایی که به ایشان دادند و مراقبت‌هایی که خود ایشان کردند و از طرف دیگر اطرافیانی را که با ایشان در تماس بودند هم آموزش دادند وقرنطینه کردند و هم پیگیر شدند و خوشبختانه هیچ مشکلی ندارند و هیچ کدام از اطرافیان هم هیچ علامتی نداشتند و مبتلا نشدند.

مجری: یعنی همسر ایشان ناقل بودند، ولی علائمی نداشتند یعنی مانند کرونا که ممکن است ما ناقل باشیم، ولی علائم نداشته باشیم؟

دکتر حیدری پاسخ داد: بله، علائم که همان دانه‌ها یا تاول‌های کوچک روی پوست است، ولی در دوره انتهایی بیماری بوده که همسر خود را آلوده کرده است.

مجری: چه نکته‌هایی را باید عموم مردم رعایت کنند؟

دکتر حیدری گفت: علایمی، چون تب، بدن درد، سر درد، کمر درد و تورم غدد لنفاوی اهمیت دارد، همچنین دانه‌های بسیاری که در بدن، صورت، پشت دست، روی دست و پا می‌زند، اگر کسی این علائم را داشت به همکاران ما که در همه استان‌ها و دانشگاه‌ها آموزش‌های لازم را دیده اند مراجعه کند و آزمایشگاه‌های ما در سراسر کشور برای این شناسایی بیماری آماده است.

آقای حیدری ادامه داد: البته اگر کسی همه این‌ها علائم را داشت دلیل بر این نیست که آبله میمونی باشد، چون این علایم با ۱۵ گروه بیماری دیگر شبیه یکدیگر هستند، آبله میمونی خیلی راحت انتقال نمی‌یابد، ولی باید مراقب باشند هر کسی این علائم را داشت اول خودش در تماس با دیگران مراقب باشد و به همکاران ما مراجعه کند تا راهنمایی و مراقبت کنند، خوشبختانه این بیماری مرگ و میر آنچنانی ندارد، نگران کننده نیست، ولی باید مراقب بود تا دیگران را آلوده نکند.

مجری: شما اشاره کردید به اینکه اگر کسی علائمی را داشت چه کارهایی باید انجام دهد، ما برای کرونا می‌گوییم استفاده از ماسک و شست و شوی مرتب دست‌ها که این‌ها برای پیشگیری از ابتلا به کرونا است و برای اینکه از بیماری آبله میمونی پیشگیری کنیم باید چه کنیم؟

دکتر حیدری گفت: اگر این زخم‌ها یا تاول‌ها پاره شود و یا زخم باز شود می‌تواند محیط را آلوده کند یا اگر شخصی به شخص دیگر دست بدهد و این ترشحات انتقال یابد انتقال بیماری رخ می‌دهد، دوره قرنطینه این بیماری ۲ یا ۴ هفته طول می‌کشد و باید مراقب باشد دیگران را آلوده نکند.

مجری: ممکن است مردم این روزها مسافری داشته باشند که به خارج از کشور رفته است و حالا برمی گردد، آزمایش خاصی باید انجام دهد که خیالشان راحت باشد؟

دکتر حیدری گفت: خیر، هیچ مراقبت و آزمایش خاصی نیاز نیست و همکاران ما در مرزها افراد علامت دار را رصد می‌کنند و اگر فردی این علائم را داشت به همکاران ما مراجعه کند تا راهنمایی شود و سرویس لازم در سراسر کشور برای ارائه به همکاران و هموطنان آماده است.

وی ادامه داد: هم اکنون بیشترین آلودگی در کشورهای آمریکا، کانادا، اسپانیا، قطر، عربستان و امارات دیده شده است، اما عددها پایین است و ۳۱ هزار نفر مبتلا به آبله میمونی از ابتدای سال میلادی تا الان حدود ۸ ماه گزارش شده است.

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =