طرح توسعه این میدان مشترک در سال ۱۳۹۰ از سوی وزارت نفت به کنسرسیومی شامل شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت (OPIC) و شرکت اویک واگذار و در اسفندماه سال ۱۳۹۵، برداشت زودهنگام نفت از این میدان به میزان روزانه ۱۵ هزار بشکه آغاز شد.
بهزاد محمدی روز (چهارشنبه، ۲۲ شهریور ماه) در نشست نمایندگان مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) ایرانی که به میزبانی شرکت اویک برگزار شد، از افزایش میزان تولید تجمعی نفت میدان آذر به حدود چهار میلیون بشکه خبر داد و گفت: ظرفیت تولید روزانه ۳۰ هزار بشکه نفت در این میدان تثبیت شده است.
وی با اشاره به افزایش ذخایر نفت درجای میدان آذر به حدود چهار میلیارد بشکه، افزود: با توجه به افزایش حجم ذخایر نفت درجا و تاکید وزیر محترم نفت بر برنامهریزی برای برداشت نفت بیشتر از این میدان، افزون بر هدفگذاری تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت در پایان فاز نخست توسعه، مقرر شده است که فرآیند توسعه در فاز دوم و تا تحقق تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت از این میدان ادامه یابد.
محمدی به پیچیدگیهای کار در میدان آذر اشاره و ابراز امیدواری کرد که فرآیند توسعه این میدان مشترک در قالب قراردادهای جدید نفتی تسریع شود.
میدان نفتی آذر یکی از سختترین و پیچیدهترین میدانهای هیدروکربوری ایران و جهان است که در بلوک اناران، در دماغه کوههای زاگرس و در امتداد مرز ایران و عراق (در قسمت جنوب غربی ایلام) میان شهرهای مهران و دهلران قرار گرفته است.
طرح توسعه این میدان مشترک در سال ۱۳۹۰ از سوی وزارت نفت به کنسرسیومی شامل شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی صنعت نفت (OPIC) و شرکت اویک واگذار و در اسفندماه سال ۱۳۹۵، برداشت زودهنگام نفت از این میدان به میزان روزانه ۱۵ هزار بشکه آغاز شد. ظرفیت تولید نفت در میدان آذر، در اواخر اردیبهشت ماه امسال به ۳۰ هزار بشکه در روز رسید و به گفته مدیرعامل شرکت اویک، تاکنون بالغ بر چهار میلیون بشکه نفت از این میدان مشترک برداشت شده است.
شرکت اویک در فهرست شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی قرار دارد و در مسیر توسعه همکاریهای جهانی خود و به منظور فعالیت در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی، مردادماه امسال با شرکت گازپرومنفت روسیه تفاهمنامه همکاری امضا کرد.
بر اساس این گزارش، نشست مجمع شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P)، روز(چهارشنبه، ۲۲ شهریورماه) در شرکت اویک برگزار شد و در جریان این نشست، اعضای کارگروه بررسی حقوقی مدل جدید قراردادهای نفتی و کارگروه بررسی روشهای مشارکت شرکتهای ایرانی با شریکان خارجی به منظور پوشش ریسکهای مشارکت، از بین نمایندگان شرکتهای حاضر انتخاب شدند.