
اهمیت ورزش بر کسی پوشیده نیست، از زمانی که هنوز «زندگی» در گیرودار مظاهر تمدن و ماشینی شدن نبود و در دغدغههای بیشمار امروزی گم نشده بود، حکیم فرزانه توس از زبان بزرگمهر دانا سرود: «ز نیرو بود مرد را راستی».
قرنها پیش از آن که ورزش به عنصری حرفهای و رقابتی بدل شود، پرداختن به جسم به عنوان مرکب روح، مجاهدهای عظیم در راه تهذیب نفس و فضیلتی بزرگ به شمار میآمد. گذشته از این واقعیت فراموش شده، امروز ورزش به عنوان پدیدهای حیاتبخش و سالمساز، جانِ زندگی معرفی شده است. بی سبب نیست که ورزشکاران انسانهایی شاد و خوشخلق، دارای اعتمادبهنفس و هدفمند و سالم هستند.
شاید به نظر برسد مردمان ادوار پیشین، زندگی آسان و سادهتری داشتند اما نکته اینجاست که انسان عصر حاضر خود را فراموش کرده و از یاد برده است پیش از گرفتار شدن در چنبر توسعه چگونه راه میرفت، مهر میورزید و زندگی میکرد، شکوه طلوع و غروب و آواز خوش پرندگان کمتر بیننده و شنوندهای را متوقف میکند تا جایی که شاید روزها برای دیدن آسمان سری به بالا بلند نشود!
به فرض قابل قبول بودن دلایل نپرداختن به ورزش، باید بپذیریم که زندگی سالم با ورزش، حرکت و نشاط پیوندی ناگسستنی دارد. هر چه سالمتر باشید نیروی بیشتری خواهید داشت و نیرومند بودن علاوه بر زمینههای ورزشی در همه امور زندگی قابل تکیه و کارگشاست.
بی ترديد بهبود كيفيت زندگی و طول عمر آرزوی هر فردی است از این رو توصیه تمامی آگاهان در حوزه سلامت به آنها که طالب زندگی طولانی، سعادتمندانه و دور از محدودیت و ناتوانی هستند این است که این «کیمیای هستی» را از دست فرونگذارند.
صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت با تکیه بر این اعتقاد و در جهت حفظ و ارتقای سلامت بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان راهکارهایی را در پیش گرفته است که از آن جمله میتوان به برگزاری چندین دوره مسابقات سراسری پیشکسوتان و المپیاد فرزندان بازنشسته که به تازگی در کردان کرج برگزار شد اشاره کرد از این رو فعالیتهای صندوق در حوزه سلامت، سیاستی هوشمندانه و بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای شایع دوران سالمندی و کاستن از هزینههای درمان محسوب میشود.
امیر مردانی
متخصص پزشکی ورزشی