کد خبر: 5032
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۸
1

با افزایش سن، حفظ سلامت اهمیت بیشتری می یابد. در این دوره، توجه به تغذیه مناسب برای برخوردار شدن از بدنی سالم ضروری است.

با افزایش سن، حفظ سلامت اهمیت بیشتری می یابد، در این دوره توجه به تغذیه مناسب برای برخوردار شدن از بدنی سالم ضروری است. غذ اها بایستی براساس همه گروه های متفاوت غذایی انتخاب شوند تا تعادل تغذیه ای حفظ گردد.

به این دلیل که فرد سالمند از فعالیت کمتری برخوردار است:

پس باید ...

لقمه های کوچکتری مصرف کرده و اضافه کردن شکر یا نمک به غذاها یا نوشیدنی ها کاسته شده یا متوقف شود. همچنین بهتر است میوه ها جایگزین مصرف کیک و شیرینی شود.

به این دلیل که فرد سالمند از احتمال بیشتری برای ابتلا به فشار خون بالا برخوردار است:

پس باید ...

از نمک و ادویه کمتری در طبخ مواد غذایی استفاده شود.

در هنگام پختن غذا به سبزیجات و گوشت تازه در مقابل مصرف کنسر وها و سایر انواع غذ اهای آماده اهمیت داده شود.

در هنگام مصرف غذا، استفاده از چاشنی هایی مانند سیر، پیاز و نعناع، جایگزین استفاده از نمک، سس سویا، سس گوجه فرنگی یا سس فلفل شود.

به این دلیل که فرد سالمند کلسیم استخوان خود را با سرعت بیشتری از دست می دهد:

پس باید ...

مصرف مرتب شیر کم  چرب بخصوص در خانم های سالمند فراموش نشود.

مصرف ماهی و نیز برخی از خشکبار مانند بادام درختی جهت تأمین کلسیم جدی گرفته شود.

به این دلیل که فرد سالمند از احتمال بیشتری برای ابتلا به امراض قلبی برخوردار است:

پس باید ...

غذ اهای کم چرب مصرف کند و چربی زائد گوشت و پوست ماکیان از غذای او جدا شود.

به جای غذاهای برشته و سرخ شده، از انواع غذ اهای آب پز و کبابی استفاده کند.

از غذ اهای حاوی کلسترول کم استفاده کند. مصرف زرده تخم مرغ به کمتر از 4 بار در هفته کاهش دهد.

برای جلوگیری از امراض قلبی از گوشت سفید بجای گوشت قرمز در غذاها استفاده کند .

به این دلیل که فرد سالمند دچار یبوست می شود :

پس باید ...

روزانه از سبزیجات و میو ه های تازه استفاده کند.

حتما مواد غذایی همچون نان سبو سدار، برنج فرآوری نشده و نیز نخودفرنگی و لوبیای سبز در وعد ه های غذایی وی گنجانده شود چر اکه ضمن جلوگیری از امراض گوارشی، حرکات منظم رود ه ها را نیز تسهیل می کند.

به این دلیل که فرد سالمند مواد زائد و سموم را آهسته از بدن دفع می کند:

پس باید ...

آب بیشتری مصرف کند. نیاز فرد عادی حداقل 6 تا 8 لیوان مایعات در طول روز است. این مقدار همچنین شامل سو پ های رقیق، آب میوه و سایر نوشیدنی های کم شیرین نظیر شیر نیز  می شود.

نکات مفید برای مشکلات ویژه:

برای داشتن زندگی سالم در دوران طلایی عمر، رعایت موارد ذیل

پیشنهاد م یشود:

از غذ اهای نرم نظیر برنج، شیربرنج، سوپ جو، ماهی، گوشت چر خکرده، پنیر کم چرب و غیره استفاده شود.

گوشت و سبزیجات در قالب سوپ و آبگوشت طبخ شود.

غذ اها باید تاحد امکان خرد و چرخ شود. می توان از مخلو ط کن برای این منظور استفاده کرد.

در خرید مواد غذایی و طبخ آنها دقت به عمل آید.

سالمندان تنها، بهتر است در طبخ غذا از کمک یک دوست استفاده کنند.

سالمندانی که به تنهایی زندگی می کنند، بهتر است برای رو زهای برفی و بارانی یا ایام بیماری خود که امکان خروج از خانه را ندارند، مقداری مواد غذایی به شرح ذیل در منزل نگهداری کنند:

برنج یا ماکارونی اضافی

پودر شیر

بیسکویت یا نان شیرینی

کنسرو گوشت یا ماهی

کمپوت

آبمیوه بدون شکر

گردآورنده : مهشید حاجی حیدری، دکتری مدیریت ورزشی. مدرس دانشگاه

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =