کد خبر: 4546
تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۰
  • خبرنگار: روابط عمومی
  • چاپ
منصور معین

صنعت نفت با اندیشه تامین و آسایش آینده کارکنانی که با صرف بهترین سال‌های زندگی خود عمده‌ترین منبع درآمدزایی کشور را صیانت و هر یک در مراحل شکل‌گیری و تکوین آن‌، به نقد جوانی ایفای نقش کردند.

صنعت نفت با اندیشه تامین و آسایش آینده کارکنانی که با صرف بهترین سال‌های زندگی خود عمده‌ترین منبع درآمدزایی کشور را صیانت و هر یک در مراحل شکل‌گیری و تکوین آن‌، به نقد جوانی ایفای نقش کردند اقدام به تاسیس صندوق بازنشستگی کرد.

امروز نزدیک به 70 سال از تشکیل این صندوق می‌گذرد صندوق بازنشستگی نفت که با عنوان یک نهاد پیشگام در نظام تامین اجتماعی کشور پای به عرصه وجود گذاشت، در آغاز به صورت واحدی مستقل و بر اساس شرح وظایف خود فقط ماموریت پرداخت مستمری به کارکنانی را بر عهده داشت که طبق مقررات موضوعه به مرحله بازنشستگی قدم گذاشته بودند.

با گذشت سال‌ها و دهه‌های متمادی وظایفی تازه به این مجموعه محول شد. پرداخت وام مسکن و تعمیرات، تشکیل صندوق پس‌انداز کارکنان، طرح تامین آتیه و ارائه خدمات متنوع در زمینه‌های درمانی، رفاهی و فوق برنامه، هر یک به حجم فعالیت‌های صندوق افزود.

در کنار گسترش وظایف، افزایش جمعیت بازنشستگان و افراد تحت پوشش در سراسر کشور نیز دامنه فعالیت‌های این مجموعه را توسعه داد و آن را در جایگاه یک سازمان عظیم بیمه‌ای و خدماتی قرار داد و با عنوان «صندوق‌های بازنشستگی، پس‌انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت»، صاحب نام و اعتباری فراتر از معیارها و پیمانه‌های متعارف ساخت که دارای اساسنامه و شخصیت حقوقی مستقل می‌باشد.

در همین زمینه برخی فعالیت های صندوق بازنشستگی صنعت نفت در زمینه ارائه خدمات به بازنشستگان در گفت و گوی خبرنگار زندگی‌نو با مهندس منصور معین مشاور رییس هیات‌رئیسه صندوق‌ها تشریح خواهد شد.

بهتر است از روند  افزایش آمار بازنشستگان  شروع کنیم؟

موافقم، البته بهتر است به جای بازنشستگان بگوید همکاران بازنشسته، چراکه در مجموعه صندوق ها، هیچگاه بازنشسته را جدا از سیستم نمی پنداریم بلکه معتقدیم همواره یک خانواده هستیم.

اما پاسخ به پرسش، سال 92 که امور صندوق با سرکار آمدن دولت جدید نیز وارد مرحله نو شد آمار بازنشستگان 68899 نفر بود این عدد سال بعد یعنی 93 به 71750 نفر رسید و سال 94  به 74901 نفر رشد پیدا کرد و در ادامه سال 95 عدد یاد شده 79261 نفر شد که البته باید خانواده بازمانده ها نیز بدان افزوده شود.  همان طور که مشاهده می کنید تعداد بازنشستگان صنعت نفت افزایش قابل ملاحظه ای داشته است  که با افراد تحت تکفل بیش از 200هزار نفر می‌گردد. اما در این 4 سال نه تنها تعهدات به طور کامل اجرایی شد بلکه افزایش قابل ملاحظه ای در مستمری و مقرری های، بخش درمان، رفاه، گردشگری و انواع تسهیلات شکل گرفت که در جای خود توضیح داده می شود.

به نکته خوبی اشاره کردید افزایش مستمری و مقرری ها در این 4 سال چگونه بوده است؟

در سال 92 حداقل مستمری بازنشستگان صنعت نفت  400/563/9 ریال بود با میانگین 000/572/18 ریال اما این اعداد در سال 96 دو برابر شد. از این رو، سال 96 حداقل مستمری به 25.000000 ریال افزایش یافت. همچنین میانگین مستمری در سال 96 به 47.700.000 ریال رسید. شایان ذکر است که میانگین افزایش مستمری در 4 سال گذشته به ترتیب 6/35 درصد، 24درصد، 4/17 درصد و 7/19 درصد بوده است. البته باید همین جا یادآوری کنم که همه این اقدامات با مساعدت های وزیر محترم نفت مهندس زنگنه و مدیریت عالی صندوق انجام شده است.

یکی از متغیرهای مهم در صندوق ها دارایی صندوق است در این چهار سال این روند به چه شکل بوده است؟

خوشبختانه آنچه که آمار و ارقام نشان می دهد روند صعودی دارایی های صندوق است به طوری که دارایی های صندوق از 322.912 میلیارد ریال از سال 92 به 403.894 میلیارد ریال رسیده است که سبد دارایی صندوق به صورتی تنظیم گردیده که بازدهی آن در سال‌های آینده به تناسب نیاز صندوق جهت ایفای تعهدات خود می‌باشد که این امر همه ساله توسط محاسبات بیمه‌ای کنترل و به اطلاع مدیریت عالی صندوق می‌رسد.

پس از موضوع دارای هایی صندوق و مستمری ها،  به نظر می رسد موضوع درمان با اهمیت باشد ؟

همین طور است ولی همه مقوله ها برای مسئولان صندوق با اهمیت است همان میزان که درمان با اهمیت است گردشگری و رفاه نیز دارای اولویت است، باید به سمت اقدامات پیشگیرانه حرکت کرد.

اقدامات صندوق در زمینه درمان چگونه بوده است؟

افزایش کمی و کیفی خدمات در بخش بهداشت، درمان و سلامت به طور پیوسته در دستور کار بوده است. بنابراین، یکی از ارکان ارائه خدمات به جامعه خانواده همکاران بازنشسته صنعت نفت، مراکز طرف قرارداد با صندوق است. در سال 92 صندوق تنها با 171 مرکز تشخیصی و درمانی دارای طرف قرارداد بود. از این رو، صندوق افزایش مراکز ارائه خدمات را در دستور قرار داد و به دنبال آن  سال 93، تعداد این مراکز به 205 مرکز رسید که می بایست دوباره افزایش می یافت. بنابراین، در سال 94 به 222 مرکز رسید. اما همچنان از نظر ما کافی نبود تا اینکه سال 95 با اتخاذ تدابیری، تعداد مراکز طرف قرارداد با صندوق به 520 مرکز رسید. البته باید تصریح کنم با مراکز دارای کیفیت قرارداد همکاری بسته شد چراکه توسعه کمی و کیفی مدنظر بوده است. باید در نظر داشت علیرغم تلاش‌های فوق بایستی در راستای ارائه خدمات بهینه و مناسب و سهولت دسترسی خدمت‌گیرنده به خدمات درمانی از روش‌های جدید استفاده نمود که این امر از مهم‌ترین سیاست‌های صندوق در این بخش می‌باشد.

این مراکز در سراسر کشور است؟

بله، مناطق 7گانه صندوق های بازنشستگی صنعت نفت سراسر کشور را پوشش می دهد اکنون اگر بازنشسته و یا خانواده تحت تکفل آن در شهری از ایران عزیز دچار مشکل بیماری شود می تواند نزدیک ترین مرکز درمانی به خود را در میان 520 نشانی جستجو کند و از خدمات آن مرکز بهره شود.

پرداخت ها و کمک هزینه های درمانی در چه وضعیتی هستند؟

خوشبختانه همه مناطق در سراسر کشور به واحد بررسی اسناد پزشکی مجهز شده و دیگر نیازی به انجام این امور در تهران و ستاد نیست، اکنون سعی بر این است که در بیشتر مناطق پرداخت نسخ درمانی طی یک هفته انجام شود.

البته یک نوع پرداخت دیگری هم وجود دارد منظور واریز هزینه های درمانی به مراکز درمانی طرف قرارداد و پرداخت به سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت است.

بیشتر توضیح می دهید؟

سال 92 هزینه های درمان واریزشده به مراکز درمانی 242.151.165.640میلیارد ریال بود که همین عدد در سال 95 به 992.788.462.353میلیارد ریال رسید. صندوق همچنین پرداخت‌هایی به سازمان بهداشت و درمان نفت دارد که رقم آن به نسبت سال 92 به سال 95، حدود 3 برابر افزایش یافته است. با این وجود تسهیلات دیگری برای همکاران بازنشسته در نظر گرفته است: تقسیط فرانشیز (سهم بیمار) به این معنی که اگر بازنشسته تمایل داشت می تواند سهم خود از درمان را اقساطی پرداخت کند، البته مبلغ پرداختی به تناسب کل هزینه ناچیز است اما صندوق ها، همین مبلغ را نیز تقسیط کرده است.   

یکی از بخش های با اهمیت در صندوق ها امور بازنشستگی و رفاه است ؟

بخش های رفاهی، گردشگری، ایثارگران، پرداخت انواع تسهیلات به بازنشستگان و شاغلان در فهرست خدمات قابل ارائه در صندوق است.

در سال 92 در مجموعه 741 میلیارد ریال انواع وام پرداخت شد که با سازوکارهای پیش بینی شده این عدد در سال 95 به حدود 1.400 میلیارد ریال رسید. همچنین سال گذشته 1.379 میلیارد ریال تسهیلات رفاهی ارائه شد در بخش شاغلین نیز سال 95 ، 27.675 میلیارد ریال وام رفاهی به شاغلین پرداخت شد.

در حوزه گردشگری و ورزش که از علاقه مندی های بازنشستگان  است مهمترین اقدامات چه بوده است؟

صندوق برای نخستین مرتبه 3 المپیاد سراسری برای بازنشستگان صنعت نفت برگزار کرد. همچنین، برای نخستین بار دامنه فعالیت های ورزشی را گسترش داد و اقدام به برگزاری مسابقات ویژه فرزندان بازنشستگان کرد. البته در این دوره یکی از اقدامات موثر ایجاد کارتهای ورزش بود که بازنشستگان با بهره مندی از آن می توانند از مجتمع های ورزشی طرف قرارداد با صندوق استفاده کنند.

 اما در حوزه گردشگری صندوق در چهار سال گذشته بیش از یک هزار خانواده را به مجتمع گردشگری محمود آباد و نزدیک به دو هزار خانواده را به مشهد مقدس اعزام کرد. افزون بر این در حوزه برنامه های ورزشی سال گذشته شاهد برگزاری 1743 برنامه ورزشی برای بازنشستگان صنعت نفت بوده ایم . معتقد هستیم توسعه خدمات ورزشی و گردشگری در نهایت از هزینه های درمان می کاهد همچنین مانع از برخی مشکلات در دوران بازنشستگی می شود.

 تسهیلات وام برای سفر هم پیش بینی شده است؟

تسهیلاتی ذیل عنوان یارانه وام سفر وجود دارد که این روند نیز در 4 سال گذشته سیر صعودی داشته است. سال گذشته عدد مربوط به یارانه سفر به 8796 فقره رسید که به نسبت مقایسه با عدد 5040 فقره  سال 92 رشد چشمگیری را نشان می دهد.

در خصوص تسهیلات وام برای بازنشستگان آیا فقط موضوع سفر مورد توجه قرار گرفته است؟

خیر، چون بحث به این طرف رفت به طور مثال بیان شد.

سایر تمهیدات مشابه چه بوده است؟

  تسهیلات متنوعی برای وام در صندوق پیش بینی شده است که می توان به وام ازدواج اشاره کرد بازنشستگانی که فرزند آنها ازدواج می کنند می توانند از این تسهیلات استفاده کننده خوشبختانه پرداخت وام ازدواج طی چهار ساله گذشته روند صعودی داشته طی سال 95، نزدیک به 5 هزار وام ازدواج پرداخت شده است. البته تسهیلات مشابه دیگری مانند وام ایثارگران، تحصیلی، مصوبه، ودیعه مسکن، وام خرید برای شاغلین و بازنشستگان، وام تعمیرات برای بازنشستگان و شاغلین، وام تبدیل به احسن برای بازنشستگان و شاغلین وجود دارد که هم اکنون توسط صندوق به افراد  تحت پوشش پرداخت می شود. آنچه با اهمیت است پایداری این تسهیلات در چهار ساله گذشته است چرا که صندوق به طور کامل به تعهدات خود عمل کرد و سقف پرداخت نیز افزایش یافته است.

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =