کد خبر: 6337
سرویس: سلامت
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۹
سلامت سالمندان

برخورداری از زندگی سالم دیگر برای همه یک امر بدیهی شده و رعایت آن ضامن سلامت بیشتر در همه دوره های زندگی است اما وقتی پا به دوره سالمندی می گذاریم، موضوع سلامت و حفظ آن مهم تر می شود و مراقبت ها هم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

رازهای سلامت در سالمندی

هیچ کس از اینکه طول عمر زیادی داشته باشد و در تمام مراحل زندگی از سلامت و شادابی جسمی و روحی برخوردار باشد بدش نمی آید. اما داشتن سلامت جسمی در طول زندگی ملزم رعایت کردن مسائلی است که در این مطلب به برخی از آنها اشاره می کنیم.

۱. ویتامین D

ما معمولا ویتامین D را از نورخورشید دریافت می کنیم اما در کشور ما و خصوصا در سنین سالمندی که ممکن است رفت و آمد های خارج از خانه تان کمتر باشد، احتمال دریافت میزان کافی از ویتامین D کمتر است، در نتیجه بهتر است با مشورت پزشکتان روزانه ویتامین D مصرف کنید.  ویتامین D از بروز خیلی از سرطان ها هم جلوگیری می کند.

۲. کفش راحت

شاید کمتر به این گزینه فکر کرده باشید اما کفش متناسب برای سالمندان خیلی هم مهم است حفظ تعادل و احساس راحتی در پاها به استحکام کل بدنتان کمک می کند، پس سعی کنید برای خصوصا پیاده روی یک کفش مناسب و راحت تهیه کنید که به کمر، گردن و زانو هایتان فشار نیاید. برخی کفش هایی که کمی لژ دارند از کفش های تخت یا برای خانم ها کفش های پاشنه دار مناسب تر هستند و تعادل بیشتری با پوشیدن این کفش ها که بیشتر طبی هستند، احساس خواهید کرد. می توانید از متخصص ارتوپد در این زمینه راهنمایی بخواهید.

۳. چند لیوان آب

در این دوره سنی خیلی مهم است که به میزان قابل ملاحظه ای آب بنوشید برای اینکه بدنتان دچار بی آبی یا اصطلاحا دهیدراته نشود زیرا کم آبی معمولا با خودش احساس هایی مثل خستگی و گیجی به همراه می آورد. افراد سالمند کمتر نسبت به احساس تشنگی حساس می شوند و در نتیجه دچار عوارض بیشتری می شوند. به علاوه، کلیه های افراد مسن مثل افراد جوان کار نمی کند در نتیجه میزان آب خوردن در این سن اهمیت بیشتری پیدا می کند. شما به عنوان یک میانسال باید روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید. اگر نمی توانید این میزان آب را روزانه در برنامه غذایی تان بگنجانید اول با چند لیوان چای و آب شروع کنید و بعد آن را به این اندازه برسانید.

۴. نخ دندان

دندان ها که خرابی شان مصیبت بزرگی است در سنین میانسالی هم مهم هستند. اگر هنوز دندان های خودتان را دارید، نخ  دندان کشیدن هر شب را از یاد نبرید، فقط مسواک زدن باعث نمی شود از عفونت و مشکلات لثه رها شوید. برخی از محققان می گویند داشتن دندان های سالم در این سن علاوه بر اینکه خودش مزیتی است، می تواند از بروز بیماری های قلبی و حتی آلزایمر پیشگیری کند پس با نخ دندان کشیدن همزمان از بروز چند بیماری جلوگیری می کنید.

۵. ورزش منظم

افراد سالمندی که ورزش کردن هر چند اندک را در برنامه روزانه خود، تاکید می کنیم روزانه شان دارند، قطعا به مراقبت های کمتری از سوی دیگر افراد نیاز پیدا می کنند. اگر به هر دلیلی هم ورزش نمی کنید تحرکتان را کم نکنید. به هر بهانه ای از جایتان برخیزید و کارهایتان را خودتان انجام دهید. ورزش و تحرک بدنی باعث تقویت قوای ذهنی تان هم می شود، هورمون استرس را درونتان کنترل می کند، خواب بهتری خواهید داشت، احساس تنهایی و نگرانی هم در وجودتان که ممکن است در این دوره سنی سراغتان بیاید- کم می شود. به علاوه، تحرک و ورزش باعث می شود دیرتر دچار پوکی استخوان شوید و ورم مفاصل هم نداشته باشید و خبر خوش دیگر اینکه ورزش کردن به بهتر شدن پوست، مو و ناخن هایتان هم کمک می کند. یوگا، شنا، پیاده روی و تای چی ورزش هایی هستند که انجام آنها در این دوران به شما پیشنهاد می شود.

۶. تغذیه سالم

مدل غذا خوردن سالمندان هم در این سن باید تغییر کند. افراد مسن باید از خوردن یک وعده غذایی حجیم پرهیز کنند و به جایش خوردن وعده های غذایی بیشتر -منظور با تعداد بیشتر و حجم کمتر را جایگزین کنند که باعث می شود فشار خونشان در سطح طبیعی بماند و دچار تغییرات نوسانی فشار نشوند. فقط سعی کنید در این وعده های غذایی بیشتر، از خوردن مواد غذایی شیرین پرهیز کنید.

۷. خنده

شاید به این حرف بخندید اما اشکالی ندارد بخندید. زیرا محققان می گویند خندیدن باعث تقویت جسم و ذهنتان می شود، سیستم ایمنی بدنتان را قوی می کند، با عفونت ها در بدنتان مقابله می کند، درد را در شما کم می کند و کالری سوز است. اگر لطیفه خوبی بلد نیستید یک برنامه کمدی در تلویزیون تماشا کنید و با آن بخندید. حد اقل روزی ۱ ساعت وقتتان را به این کار اختصاص دهید.

۸.چکاپ پزشکی

اهمیت بررسی های دو اندام گوش و چشم به صورت منظم در دوران سالمندی بسیار بیشتر است. باید نسبت به بینایی و شنوایی تان حداقل هر ۶ ماه یکبار مطمئن شوید، به این دلیل که مشکل پیدا کردن در هر کدام از این ۲ عضو، باعث می شود بیشتر احساس تنهایی و گوشه گیری کنید و در نتیجه ارتباط های اجتماعی تان را هم از دست می دهید. مراقبت از گوش ها و چشم ها را فراموش نکنید.

۹.خواب کافی

در سنین سالمندی خوابیدن کمی مشکل می شود. در واقع، خوابی آرام داشتن کمی سخت تر می شود اما شما می توانید به خودتان کمک کنید. بهتر است در طول روز چرت نیمروزی داشته باشید اما نه به مدت طولانی و بقیه روز را به فعالیت هایی بپردازید که بدنتان اعلام خستگی کند و بتوانید خواب راحتی داشته باشید. می توانید قبل خواب به مدت کوتاهی با مطالعه چشمانتان را خسته کنید یا یک نوشیدنی آرامبخش بنوشید. سعی کنید محیط اطرافتان را برای خوابی آرام مهیا کنید، تخت و بالش مناسب و ملحفه های تمیز به داشتن خوابی آرام کمک می کند.

۱۰. سرگرمی سالم

سرگرمی ایجاد کردن در این سن بسیار مهم است؛ اینکه اوقات فراغت خود را به بهترین شکل پر کنید. اگر بتوانید به گروه هایی که به صورت داوطلبانه کار می کنند، بپیوندید، چند مزیت دارد؛ وقتتان را پر کرده اید و ضمنا توجه تان بیشتر روی دیگران و مسائل آنان است تا خودتان.

منبع: نمناک

برای ما بنویسید

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =