- مصرف میوه ها و سبزی ها و همه انواع و زیر گروههای آنها ها
- استفاده از هر ۵ گروه غذایی شامل غلات با تاکید بر غلات سبوسدار، میوه ها، سبزیجات، گوشتها با تاکید بر گوشت سفید و حبوبات و لبنیات
- رعایت تنوع غذایی
- عدم حذف وعده های غذایی
- استفاده از وعده غذایی روزانه صبحانه
- رعایت نظم وعده های غذایی و میان وعده ها
- غذاهایی که بهتر است مصرف نشوند : از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و فست فود ها اجتناب شود.
- از مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی که شکر زیاد دارد اجتناب شود.
- از مصرف کیکهای چرب و تنقلات چرب و شور پرهیز شود
- اسیدهای چرب ترانس مصرف نشود این اسیدهای چرب که در روغنهای جامد و مارگارین و کیکها و شیرینی ها وجود دارد به کاهش قدرت سیستم ایمنی می انجامد.
- لبنیات پر چرب حتی الامکان مصرف نشوند.
- غذاهایی که مصرف آنها توصیه میشود
- استفاده از جوانه ها و غلات سبوسدار
- استفاده از منابع روی و پروتیین با استفاده از گوشت سفید مرغ و تخم مرغ خوب پخته شده و حبوبات
- استفاده از ماست پروبیوتیک
- استفاده از منابع امگا ۳ در ماهی پخته شده و بذر کتان و گیاه خرفه و روغن مایع کنجد و کانولا یا کلزا و استفاده از گردو و کنجد
- استفاده مکرر از مایعات گرم و آب گرم
- استفاده از آش محتوی سبزی و حبوبات و سوپ گرم
- استفاده از انواع سبزی و میوه به عنوان منبع ویتامین ث
- استفاده از جوانه ها و روغن کنجد و کانولا و گردو به عنوان منبع ویتامین E
- استفاده از سبوس غلات و سبزیجات برگ سبز و ماکیان به عنوان منبع ویتامینهای گروه B
- دریافت رژیم پر فیبر (کربوهیدرات پیچیده مثل غلات سبوس دار و انواع فیبر ها
منبع : گروه ارتقاء سلامت فرهنگستان علوم پزشکی